Актуальну інформацію по цінам ви можете отримати по телефонам, або написати нам листа

Зворотній зв'язок
Україна, м. Дніпро
пр. О. Поля, 101
(068) 856-07-07,
(099) 319-85-27,
dniproposud@ukr.net
Пн-Пт- 9:00-17:00
Сб, Нд- вих.
 
 
Головна Про таке...

Про таке...

1) Глінтвейн

Глінтвейн – гаряче вино. У Франції та Швейцарії його називають «вен шо» (vin chau, гаряче вино), у Німеччині – «глювайн» (те саме, від німецького gluhende Wein). Рецепт глінтвейну простий, до того ж імпровізація та відхилення від класичного варіанту завжди вітаються. В чому суть? Підігріти вино (але в жодному разі не дати йому закипіти), покласти в нього на смак гвоздику, корицю, мускатний горіх, нарізані скибочками яблука, апельсини, лимонну цедру. Якщо вино сухе, можна додати цукор чи мед. Глінтвейн повинен настоятися 15-20 хвилин, і потім його можна процідити і розливати по келихах. Для смаку добре додати трохи коньяку або лікеру. Подавати «палаюче вино» найкраще у високих скляних келихах із товстими стінками або в керамічних чашках. Іноді до складу глінтвейну входить гаряча вода. Але додавати її потрібно в готовий напій, причому наливати обережно, по краю. Посуд для приготування та подачі напою:

Келихи "Irish coffe"

2) Грог

Грог - старовинний гарячий напій відважних моряків. З'явився він у XVIII столітті. Англійські закони тих часів наказували видавати кожному моряку, що у плаванні, по одному кухлі рому щодня. Все б добре, та веселі гулянки матросів нерідко перетворювалися на п'яні бешкетники, що лютували капітанами. Один із таких незадоволених – адмірал Едвард Вернон на прізвисько Старина Грог – розпорядився видавати матросам свого корабля ром, розведений водою з додаванням лимона. Повернувшись на батьківщину, матроси розповідали про адміральське беззаконня в шинках і, посміхаючись, додавали, що брага від Старини Грога веселила і зігрівала їх у далекому плаванні анітрохи не гірше за самий ром. Господарі трактирів швидко збагнули, яку вигоду можна отримати, якщо подавати відвідувачам такий напій, і незабаром грог увійшов у моду по всій Англії. Зараз грог готують за принципом «три до одного»: це означає, що треба змішати три частини води (чаю чи соку), одну частину міцного рому (у деяких рецептах – коньяку чи бренді), додати сік четвертинки лимона та цукор. Посуд для приготування та подачі напою:

Кухоль прозорий 200 мл, скло

,

Кухоль прозорий 300 мл, скло

Кухоль для "капучино" прозорий 300 мл, скло

3) Пунш

Пунш (англійською – «панч») – це давньоіндійський гарячий напій з рому, вина, цукру (або меду), фруктового соку та прянощів. Про кількість компонентів пуншу ясно свідчить його назва: у перекладі з санскриту воно означає п'ять. Щоправда, коли англійські моряки наприкінці XVI століття привезли рецепт пуншу зі Східної Індії, невгамовні європейці додали і шостий, проте необов'язковий інгредієнт – чай. У Європі пунш довгий час був популярнішим за свій основний компонент – рому. Цьому є пояснення: вода пом'якшує міцність рому, а цукор та прянощі приховують його різкуватий аромат. В Англії вже півтора століття виходить журнал «Панч» – він названий саме на честь пуншу. Посуд для приготування та подачі напою:

Чайник скляний прозорий 0,5 л; 1 л